Politika Privatnosti

Tko smo mi

Mi smo Magnus Idea d.o.o.,OIB: 76650379230, osnovana 2018. temeljem Rješenja Trgovačkog suda u Pazinu. Naša web stranica je           

https://www.magnus-idea.hr/.

Mi smo voditelj obrade Vaših osobnih podataka.

Poštujemo Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka. Prikupljanje, korištenje i obrada Vaših osobnih podataka provodi se u skladu s ovom Politikom privatnosti te odredbama Zakona o zaštiti privatnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12) te ostalih  važećih propisa primjenjivih u Republici Hrvatskoj, koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi s prikupljanjem Vaših osobnih podataka slobodno se obratite na mail: daniel@magnus-idea.hr

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo

Osobni podaci koje prikupljamo su prvenstveno Vaši osnovni osobni podaci (ime, prezime,  kontakt podaci ) za koje dobijemo Vašu privolu  kada pokažete interes za nama  ili našim  uslugama. Vašim podacima pristup ima samo  vlasnik i zaposlenici Magnus Idea d.o.o.

Molimo Vas da svi  osobni podaci koje nam dostavljate  budu  istiniti, potpuni i točni  te nas molimo obavijestite o bilo kakvim naknadnim promjenama istih.

Na koji način prikupljamo Vaše osobne podatke

Magnus Idea d.o.o. prikuplja Vaše osobne podatke kako bismo Vam mogli pružiti željenu uslugu ili saznati više informacija o traženoj usluzi. Vaše osobne podatke ne dijelimo, ne distribuiramo u komercijalnu svrhu  i ne otkrivamo nikome, osim iznimno  u slučajevima kada je to potrebno radi ispunjavanja određenih zakonskih obveza. Na web stranici potvrđujete točnost informacija koje ste nam dali i iskazujete  suglasnost  sa svim odredbama naše Politike privatnosti. Tijekom definiranog razdoblja čuvanja Vaših osobnih podataka u našoj evidenciji, provodimo određene mjere zaštite podataka kako bi se osigurala njihova sigurnost. U svakom trenutku imate mogućnost  povući svoju dobrovoljnu privolu  korištenju osobnih podataka nakon čega će se Vaši podaci koristiti isključivo u svrhu interne statističke obrade podataka i biti će anonimni. Vaša privatnost je od velike važnosti za nas, stoga u svakom trenutku imate pravo tražiti brisanje Vaših osobnih podataka. Također možete zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka i isti će biti izbrisani  najkasnije u roku od mjesec dana. 

Svrha obrade podataka

Vaši osobni podaci se upotrebljavaju u svrhu pribavljanje usluga koje nudi Magnus Idea d.o.o., izrade različitih statičkih izvješća te za izračun raznih pokazatelja uspješnosti. Nadalje koriste se za kvalitetno održavanje i razvoj interakcije s klijentima, za prevencije i otklanjanje bilo kakvih pokušaja zlouporabe osobnih podataka te uz ostale svrhe koje proizlaze iz raznih zakonskih odredbi.

Tko ima pristup Vašim osobnim podacima

Zadatak Magnus Idea d.o.o. je pobrinuti se da se  Vaši osobni podaci obrađuju samo u skladu s gore navedenom svrhom, a pristup vašim podacima će imati  samo određeni zaposlenici i vlasnik Magnus Idea d.o.o.. Svi osobni podaci će biti prikupljani, korišteni i obrađivani prema unaprijed definiranim internim uputama Magnus Idea d.o.o.

Gdje i na koji način će Vaši osobni podaci biti čuvani i obrađivani

Vaši osobni podaci koje nam pod privolom dostavite biti će obrađivani isključivo od strane izvršitelja obrade unutar Europskog gospodarskog područja (EGP) u skladu sa svrhom obrađivanja te ugovornim odnosom koji definira njihovu odgovornost i obvezu zaštite vaših osobnih podataka i očuvanja njihove povjerljivosti, te u skladu sa svim tehničkim i organizacijskim mjerama i zakonskim propisima koji reguliraju zaštitu podataka. Vaši osobni podaci neće biti dostupni trećim stranama bez dopuštenja Magnus Idea d.o.o.

Koliko dugo pohranjujemo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke pohranjujemo i koristimo kroz vremenski period  koji  je nužan za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju Vaše dobivene privole za marketing podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da od nas  zatražite brisanje, isti će biti odmah izbrisani u najkasnijem roku od mjesec dana.

Postavke Kolačića

Što su Kolačići

Kolačići (eng. Cookies) su male tekstualne datoteke koje se koriste za pohranu malih dijelova informacija. Kolačići se pohranjuju na Vaš uređaj kada se web stranica učita u vaš preglednik. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti.

Vrste Kolačića

Kolačići sesije- privremeni kolačići koji istječu kada napustite web stranicu

 Trajni kolačići- ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisi o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. 

Kolačići prve strane- služe za pravilno funkcioniranje web stranice te za memoriranje Vaših preferencija.

Kolačići treće strane- instalirani od strane druge web stranice  kao što je npr. YouTube, Google Analytics i sl.. Magnus Idea d.o.o. nema pristup ni kontrolu nad tim kolačićima. 

Kako koristimo Kolačiće

Magnus Idea d.o.o. koristi kolačiće  prve i treće strane u različite  svrhe. Kolačići prve strane  su potrebni da web stranica može  ispravno funkcionirati te oni ne prikupljaju  Vaše osobne podatke. Kolačići treće strane su oni  koje su izradile ostale web-lokacije. Te web-lokacije posjeduju dio sadržaja koji se nalazi na stranici, primjerice oglase ili slike.

Kako onemogućiti Kolačiće

Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće tada nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Koristi li Magnus Idea d.o.o. kolačiće?

Da, s ciljem da Vam naša web stranica pruži bolje korisničko iskustvo.

Koje Kolačiće koristimo

Magnus Idea d.o.o. koristi privremene i trajne kolačiće te kolačiće prve i trećih strana s ciljem da možemo bolje razumjeti preferencije i navike naših korisnika te vodeći se njima prilagođavati našu web stranicu.